Monday, October 28, 2019

گانودرما یا همان قارچ جان افزا چیست ؟ (معرفی ۲۰ خواص موثر آن + بررسی عوارض) https://ift.tt/2NwG86D

قارچ گانودرما (ری شی ، جان افزا) نام یکی از قارچ های معروف در آسیای شرقی می باشد که استفاده طبی فراوانی دارد. به تازگی در ایران نیز از این قارچ مفید زیاد صحبت می شود. تحقیقات در مورد خواص این قارچ در دنیا ادامه دارد و به طور قطع نمی توان گفت این قارچ درمانگر بسیاری از بیماری هاست. از آنجا که این قارچ به صورت خوراکی به دلیل طمع بد قابل مصرف نیست بیشتر به شکل پودر خشک شده به تنهایی و یا مخلوط در قهوه مصرف مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله از رازمگ به بررسی خواص دارویی این قارچ و عوارض آن می پردازیم. این قارچ در کشور ما قابل پرورش می باشد و می توان به عنوان یک کسب و کار به آن توجه کرد. مدت زمان لازم برای مطالعه این مقاله ۱۵ دقیقه می باشد.

قارچ گانودرما به نام لاتین  reishi یا ganoderma  از هزاران سال پیش در طب سنتی آسیای شرقی استفاده می‌شد. این قارچ در چین نمادی از سلامتی و طول عمر به همراه شادی و اقبال در زندگی بود و دو هزار سال در کشورهای مختلف شرقی به خواص درمانی آن اعتقاد داشتند. گانودرما زمانی تنها برای امپراطوران و بزرگان استفاده می‌شد و در اختیار عموم مردم قرار نداشت.

این قارچ بو و طعم دل‌پذیری ندارد و خام آن قابل خوردن نیست. در کشورهای مختلف به غیر از چین ژاپن و کره این قارچ به صورت ترکیب با خوردنی‌ها یا دمنوش های  مختلف به خصوص به صورت پودر شده مصرف می‌شود. این قارچ ۴۰۰ جزء زیست‌فعال دارد که خواصش از آن‌ها می‌گیرد. تأثیر مصرف اَشکال مختلف قارچ گانودرما در مطالعات مختلف انسانی و جانوری بررسی شده است.

برخی از خواص این قارچ در این مطالعات مشخص شده‌اند و برای اثبات قطعی برخی دیگر از خواص آن به مطالعات بیشتری نیاز است.

چگونه باید گانودرما را مصرف کنید؟

قارچ گانودرما به دلیل طعم تلخ و نامطبوعی که دارد ، در تهیه غذا و به صورت خام استفاده نمی‌شود و بهترین روش مصرف قارچ گانودرما به صورت چای و دمنوش است. در طب سنتی چینی آن را به طور کامل خشک کرده و سپس به قطعات کوچک خرد می‌کنند و از آن برای تهیه سوپ ، قهوه و دمنوش استفاده می‌کنند. میزان مصرف درمانی قارچ گانودرما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکل ۲.۵ گرم در روز است که در ۴ وعده و با شکم خالی مصرف می‌شود.

به صورت سنتی ، قارچ رشی به عصاره تبدیل می‌شود ، یا برای استخراج خواص دارویی اش در آب جوش انداخته می‌شود. ریشه‌ها پخته شده و سپس به عنوان چای تحت مصرف قرار می‌گیرند. عصاره قارچ ری شی به طور معمول چیزی است که شما در فرم مکمل پیدا خواهید کرد. هیچ دوزی از عصاره قارچ ری شی توصیه نمی‌شود ، اما یک بررسی انجام شده توسط کاکرینای در ۲۰۱۵ اشاره کرد که ۱.۴ تا ۳ گرم قارچ ری شی را در روز مصرف کرد.

همانطور که گفته شد ، با دکتر خود ، صحبت کنید تا دوز مناسب برای سن ، جنسیت و وضعیت پزشکی خود را پیدا کنید. دانشگاه میشیگان توصیه می‌کند که یک تا ۱.۵ گرم از گانودرما و به شکل پودر و یا یک میلی لیتر در روز به عنوان تنتور (در اصطلاح پزشکی مایعی است که از تأثیر الکل یا اتر بر جوهرهای مواد گیاهی یا حیوانی یا معدنی بدست آید) در روز مصرف کنید. گانودرما در شکل قهوه نیز موجود است که معمولا ترکیبی از پودر قهوه و گانودرما است.

مطالعات فعلی و در حال انجام امید به بهره وری از پتانسیل گانودرما و احتمالا اثبات بیشتر در توصیه برای مصرف این گیاه دارد. به عنوان مثال ، آن‌ها در حال آزمایش آن به عنوان یک افزودنی برای ماست هستند. توصیه خوبی توسط FDA وجود دارد که می‌گوید که مکمل‌ها به صورت کامل به عنوان دارو به کار برده نمی‌شوند ، بنابراین در هنگام انتخاب یک مکمل آن را در نظر داشته باشید. هرگز یک مکمل را که ادعا می‌کند برای درمان شرایط خاصی کاربرد دارد ، انتخاب نکنید.

ارزش غدایی قارچ گانودرما

ارزش غذایی گانودرما

گانودرما حاوی ۴۰۰ ماده مغذی است که به طرز شگفت انگیزی موجب تقویت قوای جسمی و سلامت روان می شوند. برخی از مواد مغذی موجود در این گیاه جادویی عبارتند از:

  • پلی ساکارید ها
  • آنتی اکسیدان ها
  • آدنوزین
  • پروتئین
  • آلکالوئیدها
  • پتاسیم
  • فسفر
  • کلسیم
  • ویتامین های A ، C ، E ، D
  • همه ویتامین های گروهB

 

خواص دارویی قارچ گانودرما

ویدیوی که درباره قارچ گانودرما در شبکه خبر پخش شده است.

استفاده از طبیعت درمانگر برای پیشگیری از بیماری ها و مداوای مشکلات جسمی و روحی موضوع تازه ای نیست. طبیعت شگفتی های بسیاری دارد که تا کنون بخشی از آن توسط بشر شناخته شده و قسمت اعظم آن ناشناخته مانده است. در قرن حاضر بشر رویکردی دوباره به طبیعت و معجزات آن داشته و در سراسر دنیا کمپین های حمایتی برای مصرف فرآورده های طبیعی ، ارگانیک  گیاهی دایر شده است.

در این میان انواع قارچ به عنوان ارزشمندترین ماده غذایی در طبیعت شناخته شده و تحقیقات گسترده ای بر روی خواص قارچ صورت گرفته است. خواص دارویی قارچ گانودرما طبق شواهد علمی به اثبات رسیده است. بررسی های انجام شده روی نمونه ها و تحقیات بالینی روی بیماران نشان دهنده شفا بخشی قارچ گانودرما و خواص دارویی قارچ گانودرما می باشد. در ادامه از  ۲۰ مورد از خواص دارویی قارچ گانودرما  که مورد تایید علمی قرار گرفته ، را  بررسی می کنیم.

خواص شگفت انگیز قارچ گانودرما عبارتند از:

۱ – سلامت قلب

محققان در چین و ژاپن دریافتند که اسید گانودریک(ganoderic acid )موجود در گنودرما جریان خون را بهبود می بخشد و مصرف اکسیژن در عضله قلب را تنظیم می کند. همچنین گانودرما در کاهش کلسترول تاثیرگذار بوده و از لخته شدن خون در شریان ها پیشگیری می کند. طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف قارچ گانودرما به مدت ۲ هفته ، موجب کاهش فشارخون به طور محسوس خواهد شد.

کلسترول و فشار خون بالا از بیماری های اپیدمی در قرن حاضر هستند که با مصرف فرآورده های قارچ گانودرما به طور طبیعی درمان می شوند.

۲ – ضد آلرژی

عصاره گانودرما می تواند به طور قابل توجهی انواع مختلف واکنش های آلرژیک ، از جمله آسم و درماتیت ، را مهار کند. Tritpenes ، یک ترکیب موجود در گنودرما می باشد که  اثرات ضد ویروسی و ضد حساسیت آن به اثبات رسیده است. این ماده باعث آزاد شدن آنتی هیستامین در بدن می شود و مشابه داروهای ضد آلرژی عمل می کند. . Ganoderma برای درمان آلرژی های ناشی از شوک آتوپیک ، درماتیت ، تب یونجه ، کهیر و آلرژی های مواد غذایی و دارویی مفید است.

۳ – درمان کبد چرب ، هپاتیت و سیروز کبدی

این گیاه قوی کبد را از آسیب فیزیکی و بیولوژیکی محافظت می کند. همچنین بیماران با کبد چرب و سیروز کبدی ناشی از مصرف الکل می توانند  با عصاره گانودرما روند درمان را سریع تر طی کنند. Ganoderma می تواند به افرادی که در مراحل اولیه بیماری های کبدی الکلی هستند کمک کند ولی درمراحل حاد و از کار افتادن کامل کبد ، درمان با قارچ گانودرما تاثیر گذار نیست.

بیماران مبتلا به هپاتیت B و افزایش آنزیم های کبدی می توانند از خواص دارویی قارچ گانودرما استفاده بیشتری داشته باشند. در نظر داشته باشید که مراحل درمان هپاتیت B بسیار دشوار است و با قطع درمان ، امکان عود بیماری وجود دارد. ترکیبات قدرتمند موجود در گندودرما در پاکسازی کبد و حذف آثار داروهای شیمیایی بر کبد بسیار موثر است. بازسازی بافت های کبد به همراه داروهای تجویز شده و استفاده از عصاره گانودرما ، تسریع خواهد یافت.

۴ – دفع سموم بدن

Ganoderma سموم موجود در بدن را از بین می برد. مصرف داروهای شیمیایی و غذاهای فرآوری شده ، سموم بدن را افزایش داده و عوارض ناخواسته ای را در بدن ایجاد می کند. یکی از خواص دارویی قارچ گانودرما مربوط به افزایش اکسیداسیون و تنظیم مقدار pH در بدن است. علاوه بر این گانودرما توانایی اکسیژن رسانی به بافت ها را تا ۱٫۵ برابر بیشتر می کند . پاک کردن سموم از بدن ، کاهش عوارض ناخواسته داروها و تنظیم مقدار pH از خواص دارویی قارچ گانودرما در بدن هستند.

۵ – درمان بیماری کلیه

درمان بیماری کلیه با قرچ جان افزا

بیماری های شایع کلیوی شامل نفریت مزمن ، سندرم کلیوی دیابتی و نفریت با افزایش قند خون و میزان کلسترول بدن ارتباط مستقیم دارند. قارچ گانودرما در کاهش میزان قند خون و کلسترول خون تاثیر فوق العاده ای داشته و اوره را تنظیم می کند.  طب سنتی با امداد از خاصیت قارچ گانودرما قادر به مهار بیماری های کلیوی می باشد.

۶ – خواب آرام

پزشکی گیاهی چینی به طور سنتی Ganoderma را برای خواب آرام توصیه می کند. استفاده منظم از قارچ گانودرما موجب ایجاد آرامش شبانه شده و برای افرادی که از بی خوابی رنج می برند فوق العاده مناسب است. نوشیدن یک فنجان نیم ساعت قبل از خواب ، فرد را دچار خواب تدریجی و عمیق خواهد کرد. برای نتیجه گیری بهتر از خواص دارویی قارچ گانودرما باید روند درمان را تا بر طرف شدن کامل مشکل ، ادامه داد.

۷ – بهداشت روان

Ganoderma خشک شده برای درمان مشکلات عصبی ناشی از استرس محیطی توصیه می شود. این گیاه هیچگونه تاثیر سکر آور مشابه مواد مخدر را نداشته و موجب وابستگی فرد نخواهد شد. به این ترتیب می توان گیاه گانودرما را به صورت پودر خشک شده در برنامه روزانه گنجاند. استرس بزرگترین مشکل افراد در جوامع ماشینی است و اثرات ناخوشایندی را در فرد ایجاد می کند.

جالب است بدانید که طبق مطالعات انجام شده در ژاپن ، خواص دارویی قارچ گانودرما در درمان بیماری آلزایمر نیز تاثیر مثبتی داشته است.

۸ – تقویت عضلات

یکی از خواص گانودرما کاهش درد عضلات و احساس آرامش در عضلات بدن است. کسانی که دوره نقاهت بیماری را می گذرانند با مصرف روزانه یک فنجان قهوه گانودرما می توانند روند تقویت عضلات خود را سرعت بیشتری بخشند.

۹ – تقویت سیستم ایمنی

قارچ گانودرما در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. قارچ Reishi نه تنها سیستم ایمنی را تحریک می کند بلکه همچنین آن را تنظیم می کند. این تنظیم تعادل متابولیک را در بدن بهبود داده  و سنتز اسید نوکلئیک را در میسر می سازد. این روند در افزایش گلبول های سفید خون و تقویت سیستم ایمنی تاثیر مثبت دارد. قارچ گانودرما با تقویت سیستم ایمنی مانع از بروز بیماری در فرد خواهد شد.

۱۰ – پیشگیری از پیری زودرس

پیشگیری از پیری زودرس با ری شی

نور خورشید ، هوای آلوده ، غذاهای کنسروی ، داروهای شیمیایی ، استرس و … روند پیری را افزایش داده و علائم پیری را در فرد بیشتر می کنند. با مصرف مداوم قارچ گانودرما شاهد تاخیر در روند پیری و در نتیجه افزایش طول عمر خواهیم بود. گانودرما در مبارزه با رادیکال های آزاد نقش داشته و از پیری زودرس پیشگیری می کند.

۱۱ – کاهش وزن و تناسب اندام

اکسیژن به منظور سوختن چربی برای سوخت بسیار ضروری است. سطح بالای اکسیژن متابولیسم بدن را افزایش می دهد و منجر به کاهش وزن می شود. قارچ گانودرما با افزایش اکسیژن خون ، انرژی بیشتری را ایجاد می کند. به این ترتیب استفاده از فرآورده های گانودرما به همراه تمرینات مداوم ورزشی در کاهش وزن تاثیر بیشتری خواهد داشت.

۱۲ – آنتی اکسیدان قوی

Ganoderma Lucidum قوی ترین آنتی اکسیدان گیاهی است که در این گیاه دیده می شود. گانودرما حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان شامل پلی ساکارید ، پپتید پلی ساکارید و ترکیبات فنلی است. آنتی اکسیدان ها در سلامت افراد بیشترین تاثیر را دارند.

۱۳ – پیشگیری از سرطان

قارچ گانودرما موثرترین ماده گیاهی شناخته شده برای مبارزه با تکثیر سلول های سرطانی است. در یک مطالعه پزشکی ۳۶ فرد مبتلا به سرطان پیشرفته به مدت دوازده هفته سه بار در روز گانودرما دریافت کردند. نتایج به دست آمده به وضوح نشان دهنده افزایش سلول های سالم در بیماران بوده است. کمبود اکسیژن یکی از علل اصلی سرطان است. سلولهای سرطانی بدون نیاز به اکسیژن رشد می کنند.

سلول های سرطانی نمی توانند در محیط غنی از اکسیژن رشد کنند. چندین آزمایش آزمایشگاهی نشان داده است که قارچ گانودرما می تواند از متاستاز سرطان جلوگیری کند. عصاره گانودرما در داروهای گیاهی برای سرکوب سلول های سرطانی استفاده می شود. جالب است بدانید که ترکیب پودر گانودرما با چای سبز موجب تقویت رشد سلول های سالم خواهد شد.

۱۴ – درمان عفونت

افرادی که مستعد عفونت های ناشی از بیماری هستند می توانند با مصرف نوشیدنی گانودرما و ترکیب دیگر گیاهان دارویی ، از بروز عفونت پیشگیری کنند. عفونت ثانویه ناشی از انواع بیماری ها با گانودرما قابل پیشگیری است.

۱۵ – درمان افسردگی

درمان افسردگی با گانودرما

راهبان چین باستان از قارچ Reishi  برای آمادگی ذهنی در مدیتیشن استفاده می کردند. گیاه گانودرما قرن هاست که برای درمان استرس ، اضطراب ، بیماری های روحی و افسردگی ناشی از آن مورد استفاده قرار گرفته است. خاصیت آرام بخشی قارچ گانودرما در سرکوب بیماری های روانی تاثیرگذار است.

۱۶ – سلامت پوست

استفاده موضعی از گانودرما می تواند برای بهبود زخم های پوستی ، اگزما ، پسوریازیس ، نیش حشرات ، زخم ها و خراش ها بسیار موثر باشد. به این منظور گیاه تازه گانودرما را له کرده و روی زخم قرار می دهند.

۱۷ – مداوای عفونت ادراری

Ganoderma همچنین موجب تسکین عفونت های دستگاه ادراری شده و روند درمان را تسهیل می کند. در یک مطالعه موردی ۸۸ نفر مبتلا به عفونت مجاری ادراری به مدت ۲ هفته تحت درمان با قارچ گانودرما قرار گرفتند. روزانه دوز مشخصی از گانودرما به تجویز پزشک به این افراد داده شده است. نتایج به دست آمده از این آزمایش بهبود قابل توجه عفونت ادراری در افراد تحت درمان بوده است. یکی از خواص دارویی قارچ کانودرما افزایش جریان ادرار و سلامت پروستات در مردان است.

۱۸ – کاهش التهاب

عصاره گنودرما برای کاهش درد در بیماری های التهابی موثر است. ترکیبی از گنودرما با سان مئوآ (San Mioa) می تواند در کاهش التهاب آرتروز روماتوئید کمک کند. استفاده از خواص دارویی قارچ گانودرما در افراد سالخورده که از بیماری های آرترو روماتید رنج می برند ، درمان جایگزین داروهای شیمیایی محسوب می شود.

۱۹ – کاهش قند خون

گانودرما همچنین باعث کاهش میزان قند خون می شود. پلی ساکاریدها با اثرهیپوگلیسمی در این روند نقش داشته و باعث افزایش سطح انسولین پلاسما  بهبود متابولیسم کبدی گلوگز می شوند.

۲۰ – پرتو درمانی

بهبود پرتو درمان با ری شی

افرادی که تحت پرتو درمانی قرار دارند می توانند با مصرف روزانه نوشیدنی گانودرما ، سیستم ایمنی را تقویت کرده و نتایج بهتری از شیمی درمانی به دست آورند. خاصیت قارچ گانودرما در کاهش علائم پرتو درمانی مانند تهوع ، استفراغ ، تب ، عفونت بی نظیر است. بیمارانی که هم زمان با پرتو درمانی از فرآورده های غذایی گانودرما استفاده می کنند کمتر دچار ریزش مو و کاهش وزن خواهند شد.

پرورش قارچ گانودرما در ایران

همان طور که گفته شد پرورش این قارچ با اقلیم کشورمان سازگاری خوبی دارد و پرورش این نوع قارچ در کشورمان روند رو به رشد خوبی داشته است. موارد مصرف این نوع قارچ به عنوان پودر در قهوه های مختلف (قهوه موکا ،قهوه لاته ،قهوه سوپریم  و شکلات داغ گانودر ما ) تولید شده است که در بازار به فروش می رسد که شامل موارد زیر است :

  • قهوه کافه لاته (coffe lattee) پودر قهوه عربیکا ،پودر روبوستا ، پودر قارچ گانودرما و فیبر
  • قهوه  کافه سوپریم (coffee supreme) پودر قهوه ،پودرقارچ گانودرما ، پودر جینسینگ
  • شکلات داغ (hot chocolate) پودر قهوه ، پودر قارچ گانودرما ،کوتوآ ،پودر مالت وفیبر

بعضی از فروشندگان قهوه در کشورمان  نیز خودشان اقدام به خرید و میکس این نوع قارچ با قهوه می کنند و آن را به فروش می رسانند و در واحد های تولید و عرضه گیاهان دارویی نیز متقاضی خرید این نوع قارچ هستند به عنوان یک گیاه دارویی به مشتریان خود عرضه می کنند اما چیزی مسلم است این می باشد که در آینده نزدیک از تولید و عرضه این قارچ در کشورمان زیاد خواهیم شنید.

تداخل دارویی

تداخل دارویی گانودرما

مصرف همزمان قارچ گانودرما با داروهای ضد فشارخون تداخل دارد. قارچ گانودرما ممکن است فشار خون را کاهش دهد. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد فشار خون می تواند فشار خون فرد را خیلی کاهش دهد. تعدادی از داروهای کاهنده فشارخون عبارتند از: کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان، والسارتان، دیلتیازیم، آمیلودیپین، هیدروکلروتیازید، فوروزماید و…

داروهای ضد انعقاد خون با گانودرما تداخل دارند. دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است باعث کاهش سرعت لخته شدن خون شود. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد انعقادخون احتمال کبودی و خونریزی را افزایش می‌دهد. تعدادی از داروهای ضد انعقادخون عبارتند از: آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن، دالتپارین، اناکساپرین، هپارین، وارفارین و…

دوز و میزان مصرف: دوز مناسب از قارچ گانودرما بستگی به عوامل متعددی نظیر سن، سلامتی و چندین شرایط دیگر دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مناسب برای قارچ گانودرما وجود ندارد. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما ایمن نیستند و دوز آن‌ها می تواند مهم باشد.

خطرها و عوارض احتمالی قارچ گانودرما

باوجود شهرت خوب قارچ گانودرما برخی افراد سلامت آن را زیر سؤال می‌برند. برخی تحقیقات نشان می‌دهند کسانی که به‌مدت ۴ ماه از قارچ گانودرما استفاده می‌کنند ، دو برابر بیشتر از دیگران در معرض بروز عوارض هستند. با این‌حال این تأثیرات خفیف بوده و به‌صورت افزایش اندک احتمال ناراحتی معده و مشکلات گوارشی بروز می‌کند. همچنین هیچ تأثیر منفی‌ای بر سلامت کبد گزارش نشده است.

همچنین یک تحقیق دیگر نشان داد مصرف ۴ هفته‌ای عصاره‌ٔ قارچ گانودرما هیچ تأثیر مخربی بر سلامت کلیه و کبد ندارد. برخلاف این گزارش‌ها ، مشکلات جدی کبدی در ۲ مورد از مطالعات گزارش شده است. هردوی این افراد در گذشته با مصرف قارچ گانودرمای تازه دچار عوارض نشده بودند. اما با تغییر مصرف آن به شکل عصاره‌ٔ پودرشده ، دچار برخی عوارض جانبی‌ شدند.

قابل توجه است که بسیاری از مطالعات بر روی قارچ گانودرما اطلاعاتی راجع به سلامت یا عوارض آن را به همراه ندارند. بنابراین در این زمینه اطلاعات محدودی در دست است. در برخی موارد نادر نیز قارچ گانودرما با تقویت دستگاه ایمنی موجب بدترشدن وضعیت مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی شد. درمجموع برخی افراد باید قارچ گانودرما را با احتیاط بیشتری مصرف بکنند.

این دسته شامل زنان باردار یا شیرده ، افراد دارای اختلالات خونی ، افرادی که می‌خواهند عمل جراحی داشته باشند و افراد با فشار خون پایین می‌شود.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان ، چطور ، دیتا قارچ ، دفتر بهبود تغذیه ، ایرنا ، منبع ویدیو (کانال آپارات گانودرما ایرانی)

نوشته گانودرما یا همان قارچ جان افزا چیست ؟ (معرفی ۲۰ خواص موثر آن + بررسی عوارض) اولین بار در رازمگ. پدیدار شد.



from رازمگ https://ift.tt/2otdT02
via IFTTT

No comments:

Post a Comment