Saturday, July 27, 2019

جدیدترین روش های کاشت مو (۱۰ روش + نقد و بررسی) https://ift.tt/2Y5bIjQ

کاشت مو به تکنیک جراحی گفته می‌شود که در آن ریشه‌های مو، تک تک از ناحیه اهداکننده به ناحیه در حال ریزش یا خالی از مو برده می‌شوند. از این روش بیشتر برای درمان ریزش موی مردانه استفاده می‌شود و طی آن ریشه‌هایی که به صورت ژنتیکی در مقابل ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس برده می‌شوند. کلینیک های زیادی در کشور اقدام به کاشت مو می کنند که برای  رضایت مشتریان خود از جدیدترین روش ها مثل روش SUT و دیگر روش ها استفاده می کنند.

به جرات می توان گفت شهر شیراز دارای بهترین کلینیک های کاشت مو در سطح کشور می باشد. در این مقاله از رازمگ به بررسی جدیدترین تکنیک های کاشت مو و مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو می پردازیم. زمان لازم برای مطالعه این مقاله ۱۸ دقیقه می باشد.

پیوند مو یا کاشت مو چیست؟

اگر دچار طاسی یا ریزش موی سر شده‌اید، کاشت مو یا پیوند مو یکی از روش‌های مؤثر برای رفع این نقص است. در عمل کاشت مو، پزشک متخصص تکه‌های باریک پوست را از قسمت پرپشت‌تر که معمولا پشت سر است می‌برد، خرد می‌کند و به قسمت‌های بدون مو یا کم مو پیوند می‌زند یا گرافت می‌کند. این تکه‌های سالم پوست که حاوی فولیکول‌های مو هستند، در هر قسمتی از بدن توانایی رشد کردن دارند.

عمل کاشت مو را در قسمت‌های مختلف مثل موی سر، ابرو و ریش هم می‌توان انجام داد. اگر پیوند و کاشت واحدهای فولیکولی به‌درستی انجام شود، موهای کاشته‌شده در ناحیه‌ی موردنظر به‌طور طبیعی رشد می‌کنند، دائمی هستند، حالت داده می‌شوند، به مراقبت خاصی نیاز ندارند و نمی‌ریزند.

ذکر این نکته ضروری است که طبق بخشنامه‌ی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، متخصصان واجد شرايط برای انجام کاشت مو، متخصصان پوست، جراحان پلاستيک و جراحان سر و گردن هستند که دانش کافی در زمينه‌ی بيماری‌های پوستی و مو را دارند.

انواع متد های کاشت مو

متد کاشت مو

چندین روش برای کاشت مو وجود دارد که با توجه به شرایط و اولویت‌های بیمار و تشخیص پزشک از یکی یا ترکیبی از آنها برای عمل کاشت مو استفاده می‌شود.

۱.  روش FIT یا FUE

در روش کاشت مو موسوم به FIT یا FUE که مخفف Follicular Unit Transplantation است، فولیکول‌های مو یا واحدهای مو که به آنها FUG می‌گویند به‌صورت گروهی یا تک‌تک از پشت سر با وسیله‌ای به نام «هولدر» یا «پانچ» برداشته می‌شوند و در نواحی‌ای که مو ندارد، کاشته می‌شوند. در این روش که چند جلسه به طول می‌انجامد، در حقیقت یک عمل جراحی انجام نمی‌شود و در هر جلسه میانگین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ فولیکول مو از پشت سر برداشته و در نواحی مورد نظر کاشته می‌شوند.

روش کاشت موی FIT یک روش بدون درد با بی‌حسی موضعی است که برای کاشت مو در نواحی‌ای که وسعت کمتری دارند مثل ریش، ابرو، مژه، سبیل یا کسانی که طاسی وسیع ندارند یا زمانی که امکان برداشت بافت به هر دلیلی از پشت سر بیمار وجود ندارد کاربردی‌تر است. بد نیست بدانید در روش کاشت مو FIT یک تا چهار هفته بعد از کاشت مو، فولیکول‌ها وارد فاز استراحت می‌شوند و موهای کاشته‌شده دچار ریزش می‌شوند.

در ماه دوم تا چهارم بعد از کاشت مو به‌خاطر این ریزش احتمالا ممکن است تصور کنید حجم موهایتان کم شده است اما نگران نباشید، در حقیقت موها در وضعیت شوک به‌سر می‌برند و دوباره رشد می‌کنند. در فاصله‌ی زمانی ۴ تا شش ماه بعد از پیوند، موهای کاشته‌شده به‌تدریج از پوست سر خارج می‌شوند و بلند می‌شوند. در مجموع یک سال زمان لازم است تا موهای کاشته‌شده صد‌در‌صد رشد کنند و موهایتان پرپشت به‌نظر برسند.

در فاصله‌ی زمانی سال‌های اول تا دوم کاشت، موها زیاد شده و ظاهر طبیعی‌تری پیدا می‌کنند.

مزایای کاشت مو به روش FIT

  • درد کمتر
  • خونریزی بسیار کم
  • عدم نیاز به پانسمان و مراقبت اختصاصی از زخم
  • از بین رفتن جای زخم
  • تعداد فولیکول‌های موی بیشتری در جلسات متوالی برداشته می‌شود
  • افرادی که تمایلی به انجام عمل جراحی برای کاشت مو ندارند، اشخاصی که طاسی سر گسترده ندارند و نیز کسانی که تراکم موها‌یشان در ناحیه‌ی پیوند اندک است،
  • با این روش راحت‌تر به خواسته‌شان می‌رسند.

معایب کاشت مو به روش FIT

  • هزینه‌ی بیشتر: از آنجایی که برداشتن فولیکول‌های مو با وسیله‌ای به نام پانچ انجام می‌شود، احتمال آسیب‌دیدن بخش زنده‌ی ریشه‌ی مو زیاد است. تعداد فولیکول‌های برداشتی در هر جلسه محدود است به همین دلیل جلسات متعددی برای کاشت مو نیاز است. طولانی بودن روند کار احتمال آسیب دیدن گرافت‌ها و خشک‌شدن آنها را افزایش می‌دهد. زمانی که قرار است تعداد زیادی فولیکول مو از ناحیه‌ی پشت سر (بانک مو) برداشته شود، لازم است که موها کاملا کوتاه شوند.
  • تخریب بانک مو : به نظر می‌رسد بزرگ‌ترین ایراد روش FIT تخریب بانک موست. به‌عقیده‌ی برخی پزشکان متخصص کاشت مو ، فردی که یک‌بار به روش FIT کاشت مو انجام بدهد، برای کاشت موی دفعات دوم و سوم به مشکل بر‌می‌خورد زیرا بانک مو تا حد زیادی استفاده و تخریب شده و برای دفعات بعدی تعداد موی کمتری می‌توان از آن برداشت کرد.

۲.   روش FUT

در روش کاشت مو FUT یا Follicular Unit Transplantation، یک تکه نوار باریک از بافت پوست پشت سر فرد برداشته می‌شود و سپس توسط پزشک مجرب در زیر میکروسکوپ‌های مخصوص کاشت مو به واحدهای مو یا FUG تبدیل می‌شود. پس از آن در نواحی‌ای که قرار است کاشت انجام شود، برش‌هایی ایجاد می‌شود و واحدهای مو یا FUG در این برش‌ها کاشته می‌شوند.

مزایای کاشت مو به روش FUT

آنچه که طبق تجربه و طی سال‌ها در مقایسه میان دو روش کاشت موی FIT و FUT به‌دست آمده حاکی از آن است که روش FUT از بسیاری جهات ازجمله ایجاد جای زخم، مدت زمان خشک‌نشدن گرافت‌ها، درصد آسیب گرافت‌ها، کیفیت گرافت‌ها از لحاظ ساختار و بافت، مدت زمان عمل، عوارض و حتی هزینه‌ی عمل نسبت به FIT برتری دارد. دیگر مزایای کاشت مو به روش FUT عبارت‌اند از:

  • غیر‌قابل رؤیت بودن محل کاشت مو
  • ایجاد یک خط طبیعی در جلوی سر و ظاهر طبیعی آن
  • طبیعی بودن ظاهر موها و عدم فرورفتگی یا برجستگی پوست سر
  • امکان برداشت موهای ناحیه‌ی پشت سر و دیگر نواحی مختلف بدن مثل کتف و سینه
  • حفظ کیفیت گرافت‌ها برای تکرار مجدد کاشت در صورت نیاز
  • معایب کاشت مو به روش FUT
  • کاشت مو

بزرگ‌ترین ایراد کاشت مو به روش FUT ایجاد برشی بزرگ در ناحیه پشت سر است که احتمال باقی ماندن جای زخم یا جوش‌گاه در آن وجود دارد. از سوی دیگر کم‌شدن حجم بانک مو به‌نحوی که در مراحل بعدی برای پیوند مجدد مو بیش از یک یا حداکثر دو بار دیگر نمی‌توان از بانک موی فرد برای ایجاد تراکم استفاده کرد و خونریزی، تورم سر و صورت و درد در محل برش از دیگر معایب کاشت مو به روش FUT است. یکی دیگر از معایب اساسی کاشت مو به روش FUT محدودیت انجام کاشت مو در کسانی است که پوست سرشان قابلیت کشیده‌شدن را ندارد یا در مراحل اولیه‌ی ریزش مو قرار دارند.

۳.  کاشت مو به روش SUT

طبق ادعای برخی متخصصین کاشت مو، عمل پیوند مو به روش SUT نسبت به سایر روش‌های کاشت مو از قبیل FIT و FUT روشی جدیدتر است که تقریبا اکثر مراحل آن از برداشت تا کاشت فولیکول‌های مو بدون دخالت دست و توسط دستگاه‌های اتوماتیک و زیر نظر پزشک متخصص انجام می‌شود. در روش کاشت مو SUT که بیشتر شبیه روش کاشت FIT است، پیاز مو به‌صورت دستی و با پانچ معمولی برداشت و کاشت نمی‌شود بلکه وسیله‌ی برداشت و کاشت مو در این روش پانچ لیزری است.

با پانچ لیزری فولیکول‌های مو به‌صورت گروهی یا دانه‌ای از بانک مو که معمولا پشت سر فرد است جدا و سپس فریز می‌شوند و درنهایت به نواحی کم‌مو و طاس انتقال می‌یابد. در روش SUT به‌دلیل فریزشدن فولیکول‌های مو، تا زمان کاشت از تخریب آنها جلوگیری می‌شود. به ادعای متخصصین کاشت مو در روش SUT کمتر از یک درصد ریشه موها در جریان عمل کاشت و برداشت از بین می‌روند و خشک و کم‌آب می‌شوند.

مزایای کاشت مو به روش SUT

در روش کاشت موی SUT که با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، درست مثل روش FIT صرفا فولیکول‌های مو منتقل می‌شوند با این تفاوت که با پانچ لیزری فولیکول‌های مو تخریب نمی‌شوند و نتیجه‌ی کار راضی‌کننده‌تر است. مزیت دیگر این روش سرعت بالای انجام کار است به‌نحوی که در هر جلسه حداقل ده هزار فولیکول مو از نقاط مختلف بدن منتقل می‌شوند و به دلیل همین سرعت بالا معمولا کاشت مو به روش SUT برخلاف روش‌های دیگر در یک جلسه انجام می‌شود.

خط رویش طبیعی، عدم درد و خونریزی، نداشتن دوره‌ی نقاهت و رعایت بهداشت به‌خاطر عدم دخالت دست از جمله مزایای کاشت مو به روش SUT محسوب می‌شوند.

معایب کاشت مو به روش SUT

علی‌رغم اینکه به‌نظر می‌رسد روش SUT مزیت‌هایی که نسبت به روش‌های دیگر کاشت مو دارد اما بعد از مدتی بسیاری از پزشکان نقایص زیر را مطرح و روش کاشت مو SUT را منسوخ اعلام کردند.

  • احتمال انتقال بیماری به‌دلیل عدم امکان استریل و ضد‌عفونی کردن تمام قسمت‌های دستگاه به‌خصوص تیوب‌های انتقال‌دهنده‌ی گرافت مو
  • صدمه‌زدن به نواحی گیرنده و دهنده‌ی فولیکول‌های مو
  • به‌جا ماندن حفره‌های موی کاشته‌شده
  • به‌جا ماندن اسکار و زخم. به‌عقیده‌ی برخی پزشکان دستگاه‌های اتوماتیک در قسمت برداشت مو آسیب‌هایی جدی به بانک موی شخص وارد می‌کند
  • با همه‌ی اینها به‌نظر می‌رسد که اگر قصد انجام عمل کاشت مو را دارید، حتما می‌بایست با توجه به تمام شرایط و نظر قطعی و تخصصی پزشک متخصص کاشت مو، روش مناسب را انتخاب کنید

۴. کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی یا PRP  (جدیدترین روش )

جدیدترین روش کاشت مو در حال حاضر روش PRP یا کاشت مو با کمک سلول‌های بنیادی است. در این روش که سلول‌درمانی یا پلاکت‌درمانی هم نامیده می‌شود، سلول‌های زایا از فولیکول‌های موی سر جدا و کشت داده می‌شوند و به این ترتیب تعداد زیادی سلول زایا مجددا به پوست سر تزریق می‌شود. درنتیجه یا فولیکول‌های جدید ساخته می‌شود، یا موهای پُرزمانند قبلی به موهای زبر تبدیل می‌شوند.

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید محققین به این نتیجه رسیده‌اند که تعداد سلول‌های بنیادی مناطق پُرمو و طاس به یک اندازه است و تنها اختلاف این دو ناحیه در تعداد سلول‌هایی به نام نیایاخته یا سلول‌های پروژنیتور (Progenitor Cells) است. این سلول‌ها در نواحی طاس بسیار کمتر از نواحی پُر‌مو وجود داشتند. به این ترتیب سلول‌های زایا یا زایشگر پیاز مو، موهای جدید می‌سازند تا جای موهای فرسوده را که هر روز تا ۱۰۰ عدد آن بطور نامحسوس می‌ریزد پر کنند.

طبق تحقیقات متخصصین پوست و مو، پیاز مو بعد از مغز استخوان که بالاترین میزان سلول جدید را می‌سازد دومین بافت فعال از نظر تقسیم سلولی و ایجاد سلول‌های جدید است.

مزایای کاشت مو به روش PRP

ازجمله مهم‌ترین مزایای کاشت مو به روش PRP استفاده از خون شخص است که در نتیجه احتمال بیماری‌های عفونی مثل ایدز و هپاتیت به کمترین میزان ممکن می‌رسد. علاوه بر این اثر این روش طولانی مدت است و در اکثر موارد فقط یک‌بار انجام می‌شود.

معایب کاشت مو به روش PRP

  • کاشت مو به روش PRP یک پروسه‌ی زمان‌بر است و گاهی از شش ماه تا یک سال طول می‌کشد.
  • در ۱۰ درصد موارد ممکن است فرد از این عمل کاشت مو نتیجه‌ی مثبت کسب نکند.
  • در مورد افرادی که به برخی بیماری‌ها مبتلا هستند، نمی‌توان از روش PRP برای کاشت مو استفاده کرد، برخی از این بیماری‌ها عبارتند از دیابت، بیماری‌های خونی حاد یا مزمن مثل اختلالات انعقاد خون یا سرطان خون، ترومبوسیتوپنی (اختلال کاهش پلاکت‌ها)، بیماری‌هایی که نیاز به مصرف آسپیرین یا سایر داروهای ضدانعقاد خون مثل (وارفارین یا هپارین) دارند.

۵. کاشت مو به روش MFIT

یکی دیگر از جدیدترین روش‌های کاشت مو، روش انتقال بسیار ظریف و دقیق Micro Follicular Isolation Techniqu است که به نام MicroFIT یا MFIT نیز معروف است. کاشت مو به روش MFIT که بسیار شبیه به روش FIT است، با ابزارک‌های بسیار ظریف و دقیق که دقتی در سطح «میکرو» دارند انجام می‌شود. در حقیقت تولید ابزارهایی با چنین دقتی به‌منزله‌ی انقلابی در زمینه‌ی کاشت مو محسوب می‌شود که موفقیت عمل کاشت مو را بیشتر از آنکه به جراح واگذار کند، به دقت مکانیزم برداشت وابسته کرده و خطاهای احتمالی و انسانی فرد جراح را تا حد ممکن کاهش می‌دهد.

طبق ادعای متخصصان کاشت مو، نتیجه‌ی کاشت با تکنولوژی MFIT یک رویش کاملا طبیعی و مطابق با رویشگاه‌های پوستی با ظاهری طبیعی است که کاملا منطبق با پوست سر بیمار است و خطاهای احتمالی ناشی از خستگی یا بی‌دقتی فرد جراح در آن به‌خوبی کنترل شده و ضمانت اجرای موفق و یکدست موها خیلی بیشتر از قبل خواهد بود.

۶.  روش FLAP

در این روش کاشت مو که فقط در موارد خاص انجام می‌شود، قسمتی از پوست سر که حاوی فولیکول‌های موست، به نواحی کم‌مو پیوند زده می‌شود. روش کاشت مو FLAP به‌دلیل ظاهر غیر‌عادی، ایجاد زخمی بزرگ در سر که معمولا نمی‌توان آن را پنهان کرد و نیز عوارض بعد از عمل روشی منسوخ است که فقط در موارد خاص انجام می‌شود.

۷. کاشت الیاف مصنوعی به‌جای مو

این روش کاشت مو که حالا دیگر در ایران و برخی کشورهای دیگر منسوخ شده، ازجمله روش‌های نسل اول کاشت مو محسوب می‌شود. در این روش از الیاف مصنوعی که شبیه موی طبیعی هستند، برای کاشت مو استفاده می‌شود. ازجمله معایب این روش غیر‌انعطاف‌پذیر بودن موهای کاشته‌شده است. برای مثال کسانی که کاشت مو به روش الیاف مصنوعی را انجام داده‌اند، نمی‌توانند مدل موهایشان را تغییر دهند یا آنها را رنگ کنند.

علاوه بر این ظاهر مصنوعی موها، خطر عفونت در محل کاشت مو، ریزش موهای کاشته‌شده و نیاز به ترمیم مداوم ازجمله بزرگ‌ترین نقایص این روش کاشت مو هستند.

۸.  روش punch graft

یکی دیگر از روش‌های منسوخ‌شده‌ی کاشت مو در اغلب کشورهای جهان روش کاشت punch graft است. در این روش دسته‌ای مو از قسمتی از سر یا بدن برداشته شده و در محل موردنظر کاشته می‌شوند. ظاهر موهای کاشته‌شده در این روش کاشت مو غیر‌طبیعی است و به همین خاطر چندان از آن استقبال نمی‌شود.

۹.   روش scalp reduction

در روش اسکالپ ریداکشن یا کاهش پوست سر، همان‌طور که از نامش پیداست با کاهش وسعت پوست سر انجام می‌شود. در حقیقت در این روش با برش جراحی از پوست سر کم می‌شود و به این ترتیب وسعت منطقه‌ی کم‌مو کاهش پیدا می‌کند و در پایان قسمت برش‌داده‌شده بخیه می‌شود.

آیا موهای کاشته شده دوباره ریزش پیدا می‌کنند؟

رویش مجدد مو پس از کاشت

پاسخ این سؤال مثبت است. در حقیقت به‌جز ریزش طبیعی (موهای کاشته‌شده می‌ریزند و دوباره رشد می‌کنند) اگر موهای کاشته‌شده باز هم دچار ریزش شوند، مشکل به احتمال زیاد داخلی است. به‌عبارت دیگر همان عواملی که سبب ریزش موی اولیه و طاسی شده‌اند، می‌توانند سبب ریزش موهای کاشته‌شده هم بشوند. به همین دلیل بهتر است کسانی که هزینه کاشت مو را متحمل می‌شوند، ابتدا مشکلات داخلی و هورمونی را زیر نظر پزشک متخصص درمان کنند و سپس یکی از روش‌های مرسوم کاشت مو را انجام بدهند.

کدام روش کاشت مو بهتر است؟

واقعیت این است که هر فرد می‌بایست با توجه به شرایطی که دارد، مثل میزان طاسی، وسعت پوست سر، بانک مو و توقع و ذهنیتی که از کاشت مو دارد با توجه به تشخیص پزشک متخصص یکی از روش‌های کاشت مو یا ترکیبی از چند روش را انتخاب کند.

عوارض کاشت مو

اگر کاشت مو توسط پزشک متخصص و ماهر انجام شود هیچ عارضه‌ای ندارد. پیوند مو باید توسط متخصصان پوست‌و‌مو، پزشک جراح سر‌و‌گردن و جراح پلاستیک که دوره‌های جراحی پوست و پیوند مو را گذرانده‌اند، با رعایت استانداردهای فیزیکی و تجهیزاتی مناسب انجام شود. با این‌همه کاشت مو هم یک عمل پزشکی است که مانند سایر اعمال پزشکی می‌تواند در برخی موارد مشکلاتی هم ایجاد کند. اما بسیاری از این عوارض و مشکلات موقتی هستند.

  • تورم خفیف در پیشانی که با کمپرس آب سرد در چند روز نخست پس از کاشت التیام پیدا می‌کند؛
  • خونریزی خفیف؛
  • مورمور شدن محل کاشت مو؛
  • درد در ناحیه‌ی کاشت مو که با مصرف مسکن‌های تجویزشده از سوی پزشک رفع می‌شود.
  • اگر در محل کاشت مو احساس خارش کردید به‌هیچ‌وجه آن را نخارانید، اگر خارش ادامه پیدا کرد با مرطوب نگه‌داشتن محل کاشت به‌وسیله‌ی سرم شست‌وشوی خنک‌کننده، لوسیون بتامتازون و مصرف آنتی‌هیستامین البته زیر نظر پزشک این مشکل رفع می‌شود. اما یکی از عوارض عجیب و دور از انتظار کاشت مو، سکسکه است! این عارضه معمولا چند ساعت تا چند روز بعد از کاشت مو ادامه دارد اما اگر بیشتر از این زمان طول بکشد، لازم است با پزشک معالج تماس بگیرید.

زن‌ها هم می‌توانند کاشت مو انجام بدهند؟

کاشت مو زن ها

به‌طورکلی خانم‌ها کمتر دچار ریزش مو یا طاسی سر مردانه می‌شوند. اما در برخی موارد ریزش موی مردانه در خانم‌ها هم اتفاق می‌افتد. دلیل این ریزش مو می‌تواند هم هورمونی باشد و هم ژنتیکی و درنتیجه‌ی آن موها از قسمت جلوی سر دچار ریزش می‌شوند. در میان علل مختلف ریزش موی زنان تنها ریزش مو به‌دلیل سالخوردگی، تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و الگوی ریزش موی ارثی، طبیعی هستند.

با توجه به علت ریزش موی زنان درمان‌های مختلف دارویی، کاشت مو یا ترکیب این دو در نظر گرفته می‌شود. با این‌همه در برخی موارد این ریزش موی سر موقتی و به دلایل هورمونی است و به همین دلیل تا زمانی که علت اصلی و چگونگی تداوم ریزش مو در یک خانم (از لحاظ دائمی یا موقتی بودن ریزش موها) با اطمینان تشخیص داده نشود، نباید هیچ‌گونه اقدامی در زمینه‌ی درمان انجام شود.

اگر از آن‌دسته خانم‌هایی هستید که به دلایل ارثی و هورمونی غیر‌قابل درمان دچار ریزش موی مردانه یا طاسی شده‌اید، با مراجعه به پزشک متخصص می‌توانید برای کاشت مو اقدام کنید. به این ترتیب زمانی که مشخص شود دلیل نازکی موهای یک خانم، ریزش مو با الگوی زنانه است و علت داخلی مثل بارداری و … ندارد پیوند مو باید به‌عنوان یک درمان مورد توجه قرار بگیرد.

این خانم‌ها می‌توانند عمل کاشت مو را انجام بدهند:

  • اگر تأثیرات منفی ناشی از هورمون DHT علت ریزش موی زنان نباشد، کاشت مو یک گزینه‌ی درمانی مناسب است.
  • زنانی که در اثر کشیدن بیش‌ازحد موها مثل بستن دم‌اسبی موها به‌مدت طولانی و محکم دچار طاسی شده‌اند؛
  • زنانی که در اثر انجام جراحی پلاستیک موهای ناحیه‌ی اطراف برش را از دست داده‌‌اند.
  • زنانی که الگوی ریزش موی مردانه دارند. یعنی دچار عقب‌رفتگی خط مو یا ریزش مو در بالای سر هستند. درحالی‌که موهای پشت و اطراف سر آسیبی ندیده‌اند.
  • زنانی که در اثر حادثه، سوختگی و تصادف دچار طاسی شده‌اند.
  • زنانی که دچار ریزش موی سکه‌ای هستند.

کاشت مو شرایط سنی دارد؟

هیچ شرط سنی برای عمل کاشت مو وجود ندارد و تمام افراد با توجه به شرایط بالینی و تأیید از سوی پزشک متخصص می‌توانند این عمل را در هر قسمتی از بدن از موهای سر گرفته تا ریش و سبیل و ابرو انجام دهند. حتی کودکانی که در اثر مواردی مثل سوختگی و تصادف قسمتی از موهای خود را از دست داده‌اند، می‌توانند عمل کاشت مو را در کلینیک‌های معتبر انجام دهند. با این‌همه اگر به‌دلیل حوادثی مانند سوختگی پوست سر آسیب عمقی دیده و از بین رفته باشد، حتی با کاشت هم نمی‌توان موهای از بین رفته را دوباره برگرداند.

مراقبت‌های لازم قبل از کاشت مو

  • اگر سیگاری هستید دو هفته قبل از انجام عمل کاشت مو سیگار را کنار بگذارید.
  • اگر قرص یا کپسول ویتامین E مصرف می‌کنید، پزشک‌تان را در جریان بگذارید و سه هفته قبل از عمل مصرف آن را قطع کنید.
  • در صورت سابقه‌ی هرگونه بیماری به‌خصوص بیماری‌هایی مثل دیابت، صرع و بیماری‌های قلبی آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
  • درصورتی‌که هرگونه دارو مثل آسپرین یا داروهای حاوی آسپرین مصرف می‌کنید، قبل از عمل به پزشک خود اطلاع بدهید.
  • یک روز قبل از عمل استحمام کنید و برای شستن موهایتان از نرم‌کننده استفاده کنید.
  • به‌هیچ‌عنوان یک روز قبل از عمل از داروهایی مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده نکنید.
  • اگر طبق نظر پزشک قرار است از روش کاشت مو FUT استفاده کنید، حداقل سه هفته قبل از عمل موهایتان را اصلاح نکنید. در سایر روش‌ها مطابق با دستور پزشک معالج عمل کنید.
  • قبل از عمل کاشت مو یک وعده غذای مختصر ولی مفید میل کنید.
  • شب قبل از انجام کاشت مو استراحت کافی داشته باشید.
  • پیش از انجام کاشت مو بهتر است فرد متقاضی در یک جلسه مشاوره با پزشک مورد نظر شرکت کند. در این جلسه مشاوره مواردی مثل تاریخچه‌ی ریزش موی ارثی در اقوام فرد، سابقه استفاده از دارو برای درمان و بررسی اختلالات هورمونی (به‌خصوص در خانم‌ها) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در این جلسه مشاوره سوابق بیماری‌ها و نیز حساسیت‌های احتمالی خاص یا هر عامل مؤثری بررسی می‌شود تا بهترین روش و تراکم برای اجرای عمل کاشت به فرد متقاضی ارائه شود. در مورد بیماری‌های خاص لازم است يک برگه مبنی بر بلامانع بودن انجام عمل جراحی کاشت موی طبيعی با توجه به نوع بيماری و دارویی که برای آن مصرف می‌شود از سوی پزشک معالج به کلينيک کاشت مو ارائه شود.
  • در صورت وجود شرایط لازم جهت پیوند مو آزمایش خون جهت بررسی فاکتورهای انعقادی و بیماری‌های ویروسی خطرناک و واگیردار درخواست می‌شود. جواب این آزمایش توسط پزشک متخصص کاشت مو بررسی شده و در صورت نرمال بودن انجام عمل کاشت مو بلامانع است. داشتن این آزمایش و انجام به‌موقع آن بسیار مهم است و در صورت انجام آزمایش در تاریخ بیش از یک ماه از زمان مراجعه کلیه‌ی آزمایش‌ها باید دوباره انجام شوند تا صحت آنها تأیید شود.

مراقبت‌های لازم بعد از کاشت مو

  • بعد از عمل کاشت مو بهتر است برای رفتن به منزل یک‌نفر همراهی‌تان کند و سه روز اول را ترجیحا استراحت کنید.
  • در چند شب اول هنگام استراحت دو بالش نرم را به‌نحوی زیر سرتان قرار دهید که به حالت نیمه خوابیده باشید.
  • تا یک هفته بعد از کاشت مو از انجام فعالیت‌های سنگین که نیاز به فشار آوردن و زور زدن دارند، اجتناب کنید. از خم و راست شدن زیاد، سرفه و عطسه‌ی شدید و حرکات سریع هم خودداری کنید. عرق کردن سبب عفونت در ناحیه‌ی کاشت و محل زخم می‌شود.
  • تا دو هفته سرتان را زیاد به‌سمت جلو خم نکنید چرا که پوست سر کش می‌آید و خطر به‌جاماندن جای اسکار و زخم در محل برداشت مو بیشتر می‌شود.
  • به‌مدت دو هفته محل برداشت مو در پشت‌سر را به‌طور مرتب در طول روز و شب گرم و مرطوب نگه داريد. معمولا پزشک کمپرس با حوله‌ی گرم و خيس يا اسفنج مرطوب و گرم را تجویز می‌کند. گرم و مرطوب نگه داشتن موضع برداشت مو کمک فراوانی به بهبود سريع‌تر زخم‌ها می‌کند و اسکار (جوشگاه) محل برداشت نيز کمتر مشخص خواهد شد.
  • داروهای تجویزشده و به‌خصوص آنتی‌بیوتیک‌ها را برای جلوگیری از عفونت سر‌ ساعت مشخص میل کنید.
  • اگر قرص آهن مصرف می‌کنید، به‌مدت یک هفته مصرف آن را قطع کنید.
  • روزانه سر را با شامپوی تجویزشده توسط پزشک به‌صورت کاملا ملایم و بدون دستکاری محل کاشت مو شست‌وشو بدهید. طریقه‌ی صحیح شست‌وشوی سر توسط پزشک معالج به شما آموزش داده خواهد شد. کبرهایی که در محل کاشت مو وجود دارند، با شست‌وشوی ملایم روزانه خودبه‌خود می‌افتند بنابراین از کندن آ‌نها جدا خودداری کنید. این کبرها باید بدون دخالت مستقیم و به‌صورت طبیعی شروع به ریزش کنند.
  • از هفته‌ی دوم می‌توانید ورزش سبک (به‌جز شنا) را آغاز کنید، اما انجام ورزش‌های سنگین را به یک ماه بعد از عمل موکول کنید.
    مواظب باشید به سرتان ضربه نخورد. به‌مدت دو هفته بعد از عمل لباس‌های جلوبسته نپوشید و مراقب باشید موقع تعویض لباس آن را روی موهایتان نکشید. بهتر است از پیراهن‌های یقه‌دار مثل تی‌شرت در روز عمل استفاده نکنید و به‌جای آن پیراهن‌های دکمه‌دار بپوشید تا در هنگام پوشیدن لباس هیچ‌گونه برخوردی با موهای شما پیش نیاید.
  • بعد از عمل کاشت مو، سردرد امری طبیعی است. در این صورت طبق نظر پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید.
  • در برخی روش‌های کاشت ممکن است شب بعد از جراحی یا تا چند روز بعد از آن خونریزی داشته باشید. اگر نتوانستید خونریزی را با استراحت یا وارد کردن فشار به محل خونریزی کنترل کنید، با پزشک‌تان تماس بگیرید.
  • بی‌حسی محل کاشت مو و ورم اطراف چشم و پیشانی امری طبیعی است که معمولا چند روز طول می‌کشد. در برخی موارد در چهارمین روز بعد از عمل اطراف چشم بیمار کبود می‌شود.
  • کیست، برآمدگی و زخم در محل کاشت مو امری طبیعی است و بعد از چند هفته از بین می‌روند.
  • بعد از کاشت مو، موهای قدیمی کمی نازک می‌شوند که این مسئله به‌خاطر شرایط پس از عمل است و جای نگرانی نیست. معمولا بعد از چندماه موها مجددا ضخیم می‌شوند.
  • معمولا یکی دو روز بعد از کاشت می‌توانید در محل کارتان حاضر شوید.
  • در طول هفته‌ی اول بعد از جراحی، بهتر است بعد از حمام اجازه دهید موها به‌طور طبیعی خشک شوند. در این مدت ناحیه‌ی اطراف فولیکول‌های مو و ناحیه‌ی اهداکننده بی‌حس است. برای همین ممکن است هنگام استفاده از سشوار بدون اینکه متوجه شوید، ناحیه‌ی درمان‌شده را بسوزانید. همچنین گرمای سشوار می‌تواند به فولیکول‌های در حال التیام آسیب برساند. بعد از این مدت هم هنگام استفاده از سشوار از حرارت پایین استفاده کنید.
  • گرد‌و‌غبار و قرار گرفتن در معرض نور خورشید به فولیکول‌های مو آسیب وارد می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود در روزهای نخست کاشت از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید خودداری کنید.
  • دو هفته بعد از کاشت می‌توانید شست‌وشوی عادی و استحمام با فشار عادی آب را انجام دهید.

مراحل کاشت مو

مراحل کاشتن مو

در طول روش کاشت مو، میزان اندکی مو معمولا از پشت سر جدا می شود، و تحت بزرگنمایی میکروسکوپ، گرافت هایی ایجاد می شود که این گروه بندی های طبیعی را بدون تغییر حفظ می کنند. بعد از آن گرافت ها در برش های نازک و ریز ناحیه ریزش مو، در توزیعی که شباهت بسیاری به رشد موی طبیعی فرد است، قرار داده می شوند.

این روش به چهار مرحله اصلی تقسیم می شود: برداشت مو از ناحیه اهدا کننده، اولین مرحله روش کاشت مو برداشت نوار اهدا کننده از محل دریافت کننده به شکلی است که کمترین آسیب به موهای اهدا کننده وارد شود و کمترین جای زخم در ناحیه اهدا کننده بعد از بخیه زدن بافت ایجاد شود. برای تبدیل بافت اهدا کننده در زیر میکروسکوپ به بخش های ریزی که تنها یک تا دو تار مو پهنا دارند، به مهارت و کارایی بسیاری نیاز دارد.

در زمانی که این کار به درستی انجام شود، هیچ آسیب یا برش عرضی اتفاق نمی افتد. قرار دادن گرافت ها آخرین مرحله از کاشت مو می باشد که به مهارت فنی، تبحر، تجربه و نیز تمرکز نیاز دارد که گرافت ها با کمترین آسیب در جایگاه خود قرار داده شوند.

عوارض کاشت مو (عوارض جانبی و احتمالی کاشت مو)

عوارض کاشت مو در صورتی که به دست یک پزشک و متخصص مجرب صورت بگیرد، هیچ گونه عارضه ای متوجه بیماران نخواهد شد. ولیکن برخی مشکلات بعد از درمان ریزش مو اجتناب ناپذیر است که موقت هستند و پس از مدت زمان کوتاهی برطرف خواهند شد، این مشکلات شامل تورم خفیف که با تنظیم حالت نیمه نشسته در حین خواب برای چند شب ابتدایی و استفاده منظم از کمپرس سرد از بین می رود.

مورمور شدن خفیف در ناحیه سر نیز یکی دیگر از مشکلات بعد از کاشت مو می باشد که گاهاً تا چند روز به طول می انجامد. در موارد نادری ممکن است بیمار دچار خونریزی کمی شود که این امر با پانسمان مخصوص و نیز رعایت حالت نیمه نشسته بر طرف می شود. چنانچه در قسمت هایی که کاشت مو روی آنها انجام شده است، درد احساس شود، باید با قرص های مسکن که توسط پزشک و متخصص تجویز می شود، آن را التیام بخشید.

اگر که در قسمت هایی که کاشت مو خارش صورت بگیرد، خاراندن و دست زدن ممنوع است چرا که ممکن است دچار آسیب به موها شود. در مواقعی که خارش زیاد شود، می توان با شستشوی منظم و مرطوب کردن محل کاشت موی طبیعی، با سرم شستشوی خنک، لوسیون بتامتازون و مصرف آنتی هیستامین، از مقدار خارش کاست.

هزینه و قیمت کاشت مو

هزینه جراحی کاشت مو معمولاً بر حسب تعداد گرفت ها برآورد می شود. گرفت(پیوند) دسته و یا گروهی طبیعی از تارهای مو (معمولاً یک تا چهار تار مو) می باشد که از آن با اصطلاح واحد فولیکولی نیز یاد می شود. این واحدهای فولیکولی در جراحی کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولی به صورت تک به تک با استفاده از وسایل مخصوص مستقیماً از پوست سر جدا می شود.

اما در جراحی کاشت باریکه مو، باریکه ای از بافت حاوی مو جدا می شود و سپس واحدهای فولیکولی یک به یک از بافت یا باریکه اهدا کننده گرفته می شود. هزینه کاشت مو و قیمت کاشت مو، در این روش به طبع گران تر خواهد بود، چرا که استخراج گرفت ها به دلیل ماهیت دقیق و دشوار عمل زمان برتر است.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت کاشت مو

عوامل تاثیرگذار بر قیمت کاشت مو عبارتند از میزان و حجم موهای برداشته شده، که هر چه این میزان بیشتر باشند، هزینه پیوند مو نیز افزایش می‎یابد. گاهی نیز، کاشت مو با جلسات مقدماتی همراه است. این جلسات به منظور تحلیل پوست سر تشکیل و تعداد گرافت‎ها‎ تعیین می شود. اما بصورت رایگان بوده و هزینه ای برای آنها در نظر گرفته نمی شود و تنها زمانی که عمل پیوند صورت می‎گیرد، هزینه آن نیز دریافت می‎شود.

از سوی دیگر نمی توان از نقش تجهیزات پزشکی برای پیوند مو غافل شد. در حلی که برخی از کلینیک‎ها‎ از تجهیزات مدرن استفاده می‎کنند، هزینه بالاتری نیز اخذ می‎نمایند. در این کلینیک‎ها‎ به دلیل استفاده از تکنولوژی های روز دنیا و پرداخت‎ها‎یی که جهت خرید این تجهیزات صورت می گیرد، هزینه کاشت مو افزایش می‎یابد. بزرگی و کوچکی محلی که برای کاشت مو در نظر گرفته می‎شود، تاثیر زیادی بر هزینه فرایند کاشت مو دارد.

همچنین نوع گرافت‎ها‎یی که برای کاشت مو انتخاب می‎شوند، باید ظاهر طبیعی و واقعی داشته باشند. به همین دلیل، طبیعی بودن گرافت‎ها‎می‎تواند در تعیین هزینه کاشت مو تاثیر گذار باشد. یک توصیه مهم، خودداری از کاهش کاشت گرافت است. چرا که برخی از مراجعین قصد دارند تا هزینه کمتری برای کاشت مو پرداخت کنند و درخواست کاشت گرافت‎ها‎ی کمتری می‎کنند.

این امر موجب می‎شود تا موهای کمتری کاشته شود و نتیجه کار مطلوب نباشد. زمانی که هزینه تعیین شده برای کل مراحل پیوند مو و کاشت مو محاسبه شود که می تواند شامل دستمزد جراح، هزینه تجهیزات، داروی بیهوشی، هزینه های مرتبط با مراقبت های در حین کاشت و پس از کاشت باشد. در کاشت با روشFUE، پزشک بر اساس تعداد گرافت هزینه را محاسبه می‎کند که هزینه آن به مراتب بیشتر می‎شود.

علاوه بر این، کاشت و پیوند مو بسته به میزان موهایی است که کاشته می‎شود. از آنجا که این فرایند، برای زیبایی انجام می‎شود و در سلامت جسمی تاثیر زیادی ندارند، لذا بیمه، هزینه ‎ها‎ی آن را تقبل نمی کند و شخص باید خود برای پرداخت آنها اقدام نماید.

تخصص و تجربه پزشک در کاشت مو

تخصص در پلنتینگ مو

در هر کار، عامل و کارگزار نقش مهمی را ایفا می‎کنند. در فرآیند کاشت مو به هر میزان که پزشک به عنوان کارگزار، تخصص و تجربه بیشتری داشته باشد، پیوند و کاشت مو نیز بهتر انجام می‎شود. گاهی شهرت پزشکان موجب افزایش قیمت کاشت مو می‎شود. در واقع در کنار شهرت، توانایی، تجربه و تخصص پزشک نقش مهمتری را در تعیین قیمت کاشت مو ایفا می‎کند.

شرایط سنی کاشت مو

برای انجام عمل کاشت مو هیچ شرط سنی وجود ندارد و تمامی افراد میتوانند با تایید پزشک و نیز شرایط بالینی نرمال این عمل را در هر نقطه از بدن خود انجام دهند. حتی کودکانی که بر اثر تصادف و یا سوختگی بخشی از موهای خود را از دست داده اند نیز می توانند کاشت مو را انجام دهند. با این وجود چنانچه در حادثه ای مانند سوختگی پوست سر آسیب عمیقی دیده باشد و از بین رفته باشد، حتی با کاشت هم نمی توان موهای از دست رفته و از بین رفته را برگرداند.

تصورات غلط در مورد کاشت مو

کاشت موی طبیعی دارای محدودیت هایی است که یکی از مهمترین آنها محدود بودن تعداد جلسات قابل انجام کاشت مو می باشد. دلیل این محدودیت آن است که تعداد موهای قابل برداشت از محل دهنده مو، بیشتر از حد معین نمی تواند باشد که حدوداً بین ۸ الی ۱۰ هزار تار مو است. شخص متقاضی معمولاً در فکر خود تصورات و پیش داوری هایی از کاشت موی طبیعی و نتایج آن دارد که با واقعیت امر فاصله بسیار زیادی دارد و لازم است که ذهنیت او با معاینه صحیح و مشورت روشن شده و متوجه واقعیت های امر گردد.

• با کاشت موی طبیعی می توان موهای کم پشت را پرپشت کرد
• در کاشت مو یک گرافت از طریق ایجاد یک شکاف بسیار نازک و ظریف وارد پوست می شود. این سوراخ با وجود اینکه بسیار کوچک و ظریف است ولی به هر حال فضایی را اشغال می کند. چنانچه منطقه مورد نظر کاملاً طاس باشد مشکلی نخواهیم داشت ولی اگر که بخواهیم پیوند را در لابه لای موها انجام دهیم، لازم است که فضای کافی در بین موها وجود داشته باشد تا بتوان آن شکاف را به وجود آورد.
• با کاشت موی طبیعی می توان تراکمی شبیه تراکم موهای سر (خدادادی) به وجود آورد
• در کاشت موی طبیعی برای سر، شکاف های بسیار ظریفی برای قرار دادن گرافت ها در پوست منطقه طاس ایجاد می گردد. اگر این شکاف ها خیلی به همدیگر نزدیک باشند پوست بین آنها پاره شده و دو شکاف کوچک تبدیل به یک شکاف بزرگ می شود که برای هیچکس مطلوب نیست. از این رو مجبوریم یک فاصله بسیار کمی را رعایت کنیم. این فاصله حدودا ۲-۳ برابر فاصله بین موها با تراکم عادی است و از این رو همیشه تراکم موهای کاشته شده کمتر از تراکم موهای عادی است.
• یک شخص که طاس کامل است می تواند تا هرچند جلسه که بخواهد کاشت انجام دهد
• کاشت موی طبیعی دارای یکسری محدودیت هایی است که یکی از مهمترین آنها، محدود بودن تعداد جلسات کاشت مو برای هر شخص می باشد. علت این محدودیت این است که از منطقه دهنده مو، بیشتر از ۸ الی ۱۰ هزار تار مو نمی توان برداشت.
• کاشت موی طبیعی سرطان زا می باشد
• این موضوع به هیچ عنوان وجود ندارد و اصولاً ماهیت انجام کار در کاشت موی طبیعی به صورتی است که هیچ ارتباطی با عوامل سرطان زای پوست ندارد. مهمترین و موثرترین عوامل دخیل در سرطان پوست عبارتند از: ژنتیک، اشعه آفتاب، بعضی از مواد معدنی همانند سیلیکون و آرسنیک، هیدروکربن های کارسینوژن و برخی از بیماری های ارثی.
• بعد از کاشت موی طبیعی سردردهای شدیدی به وجود می آید
• با متدها و روش های قدیمی که از وسایل غیر ظریف استفاده می شد، گاهی سردردهایی بعد از کاشت به وجود می آمد اما امروزه با تکنیک های بسیار مدرن و وسایل بسیار ظریف این مسئله از بین رفته است.
• کاشت موی طبیعی از ریزش موهای موجود در شخص جلوگیری می کند
• واضح است که کاشت مو برای وضعیت فعلی طاسی فرد انجام شده است و درمان دیگری ندارد. ریزش و یا عدم ریزش موهای شخص در آینده و بعد از کاشت مو مربوط به وضعیت ژنتیک وی بوده و ارتباطی با کاشت موی فعلی او ندارد.
• تا هر مقداری که شخص بخواهد می تواند خط رویش مو در جلوی سر را پایین آورد
• خط رویش مو در جلوی سر در حقیقت یک نوار باریک و ظریف از پوست سر بوده است که حد فاصل پیشانی و پوست پر موی سر می باشد. طراحی این خط محاسباتی دارد که رعایت کردن آنها برای نتیجه خوب و طبیعی بسیار مهم است.
• از موهای دیگران می توان برای کاشت مو استفاده کرد
• به علت عدم تطابق خصوصیات بافتی و سیستم ایمنی ما بین انسان های مختلف در صورت استفاده از موهای شخص دیگر پوست سر آنها را نمی پذیرد و موها را پس می زند.

اشتباهات رایج برای کاشت مو

قبل و بعد کاشت

قبل از انجام کاشت موی طبیعی، بهتر است چند نفر که این عمل را انجام داده اند را از نزدیک مشاهده نمایید و با آگاهی لازم و دید باز درباره این موضوع تصمیم بگیرید. هدف از کاشت مو پر کردن و پوشاندن محل طاسی و خالی سر می باشد، نه پرپشتی بسیار زیاد که تنها کلاه گیس می تواند آن را انجام دهد. در عمل پیوند موی طبیعی باید تا مقدار زیادی واقع بین بود.

افرادی که در مراکز نامعتبر دروغ های بسیاری شنیده اند و نیز برایشان بزرگنمایی شده است، متاسفانه انتظارات غیر واقعی پیدا می کنند. گرچه که یافتن کلینیک های معتبر و بسیار خوب و با تجربه و همچنین نوع روش کاشت مو تاثیر بسیاری بر نتیجه نهایی و پرپشت شدن موها دارد. پس پیشنهاد میکنیم که ابتدا قبل از انجام این عمل، حتما چند نفر که کاشت مو انجام داده اند را ببینید و سپس کلینیک و پزشک معتبر و با تجربه و مطمئن انتخاب کنید.

 کار هایی که باید پیش از کاشت مو انجام بدهیم

 

۱ – بررسی اینکه آیا به کاشت مو نیاز دارید؟

اینکه آیا شما واقعا به کاشت مو نیاز دارید یا نه، مسئله ای است که البته تشخیص آن به پزشک و متخصص کاشت مو بستگی دارد. معمولا برای بیشتر افرادی که دچار کم پشت شدن مو و یا طاسی موی سر به صورت ارثی شده اند، روش های کاشت مو تجویز می شود. به ویژه کاشت مو به روش Sut که جدیدترین و بهترین روش است. در مواردی که فرد به اندازه کافی هنوز مو بر سر دارد و ریزش مو شدید نشده و یا سن و سالش مناسب است، از روش هایی مانند روش prp و یا مزوتراپی می توان استفاده کرد که البته مجددا تاکید می کنیم تشخیص اینکه کدام تکنیک و روش مناسب است بر عهده پزشک است نه خود فرد. (رجوع کنید به مقالات مزوتراپی چیست و کاشت مو به روش prp)

۲ – دلیل ریزش مو

دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد ولی در بسیاری از مردان، دلیل ریزش مو و طاسی سر، ارثی و یا داشتن تغذیه نامناسب، استرس و فشارهای روحی به آنهاست. لذا در این زمینه باید فرد موارد تعیین کننده و مهم در این زمینه را با مشورت پزشک در نظر بگیرد.

۳ – سن کاشت مو

کاشت مو سن خاص خود را دارد و معمولا در سنین زیر ۲۳ سال، انجام این عمل توصیه نمی شود و اغلب صورت نمی گیرد. مسئله دیگر در زمینه سن داوطلبان کاشت مو این است که چگونه بر روی طرح موهای کاشته شده تاثیر می گذارد. ممکن است افرادی که سن بالایی داشته باشند، پس از عمل همچنان در نواحی دیگر سر دچار ریزش باشند هر چند که این مسئله معمولا کمتر پیش می آید اما بهر حال متخصصین کاشت مو باید این مسئله حیاتی را هنگام طراحی فرم موهایی که قرار است کاشته شوند را در نظر بگیرند.

۴ – جایگزین های کاشت مو

از روش های درمان ریزش مو، می توان به ترمیم مو به روش HRT و استفاده از پکیج تقویتی PRP ، مزوتراپی، ویتامین درمانی و لیزرتراپی استفاده کرد توجه داشته باشید استفاده از داروهایی همانند ماینوکسیدیل به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا در طولانی مدت با قطع مصرف این داروها، مجددا ریزش موها شروع می شود. بنابراین باز هم نظر پزشک متخصص و اینکه کدام درمان برای ریزش موها بهتر است، مهم است.

۵ – تحقیق درباره هزینه کاشت مو

بسیاری از داوطلبان درباره قیمت کاشت مو، تحقیق می کنند و برخی از آنها متاسفانه فقط به دنبال جایی هستند که با کمترین هزینه کاشت مو به روش Sut (و یا تکنیک ها و روش های دیگر) بتوان در آنجا از این خدمات استفاده کنند. در صورتی که باید توجه داشته باشید که ممکن است برای یک کاشت مو، تعدادی زیادی از پرسنل آن کلینیک شامل تکنیسین ها و پرستاران، گاهی حتی بیش از ۱۰ نفر مشغول کار بر روی سر آن فرد شوند تا به بهترین نحو ممکن، عمل کاشت مو صورت بگیرد.

علاوه بر این مسئله، تجهیزات و دستگاه های بکار رفته در عمل کاشت مو و همچنین هزینه های جانبی آنها را هم به این لیست اضافه کنید. حال متوجه خواهید شد که چرا این گونه عمل ها وقتی در بهترین مرکز کاشت مو انجام شوند، هزینه ها چندان پایین نیست. اما در عوض نتایج ماندگار و با دوام آنها در دراز مدت مسلما ارزش آنرا دارد و می تواند شما و سایر افرادی که به آن کلینیک و متخصص مراجعه کرده اید را راضی نگه دارد.

۶ – تحقیق در مورد میزان مهارت و تجربه تیم درمانی و پزشکی کاشت مو

موفقیت عمل تا حد زیادی بستگی به تجربه و میزان مهارت تیم پزشکی کاشت مو دارد. مسائل مختلفی در این میان اهمیت دارد، از جمله میزان راحتی بیماران و دستورالعمل های دقیقی که پیش و یا بعد از پیوند مو به آنها داده می شود، تکنیک های جداسازی گرفت ها و فولیکول مو و سپس شیوه صحیح کاشت آنها در این زمینه اهمیت دارند.

۷ – نوع روش کاشت مو

اینکه از کدام تکنیک کاشت مو برای درمان طاسی سر و یا متوقف کردن ریزش موها استفاده شود، مهم است. قبلا روش هایی مانند کاشت مو به روش FUT و کاشت مو به روش FIT مورد استفاده قرار می گرفتند که تنها تفاوت آنها نوع برداشت گرفت های مو از ناحیه اهدا کننده (معمولا در پشت سر) بود. این تکنیک ها امروزه قدیمی شده اند و هر یک عوارض زیادی بعد از عمل داشتند از جمله نیاز به استراحت طولانی، خونریزی، جای زخم و بخیه، تورم و پانسمان طولانی، مراجعات مکرر و عدم امکان شستشوی موها تا چند روز و غیره… در حال حاضر روش کاشت مو SUT و کاشت مو FUE بهترین و جدیدترین روش های کاشت مو در دنیا محسوب می شوند که به صورت انحصاری و برای اولین بار توسط کلینیک موی رنسانس وارد ایران گردید.

۸ – آگاهی از عوارض بعد از عمل و ریسک کاشت مو

معمولا کاشت مو به روش SUT یک روش تضمین شده و درصد موفقیت آن نزدیک به صد در صد است و بر خلاف روش های قدیمی که برخی از آنها را نام بردیم، به هیچ وجه ریسک نیست و خوشبختانه عوارض خاصی هم ندارد و داوطلبانی که از این روش برای برگرداندن موهای از دست رفته آنها استفاده شده، همگی راضی بوده اند و براحتی پس از انجام آن فردای روزه کاشت موهای خود به محل کار خود برگشته اند.

اما اگر قصد استفاده از روش های دیگر کاشت مو مانند FUT و FIT و… را دارید لازم است از تمام عوارض و ریسک های پس از جراحی آگاه باشید. برخی از عوارض کاشت مو موقتی هستند مانند: تورم ، سردرد ، سوزش و … برخی نیز ممکن است بصورت دائمی باشند مانند بجا ماندن خط باریک اسکار در روش کاشت مو FUT. بهرحال آگاهی از تمام جوانب و مشورت با متخصصان کلینیک رنسانس می تواند آگاهی شما را تا حد زیادی بالا ببرد و در تصمیم گیری کمکتان نماید.

۹ – پس از چه مدتی بعد از عمل می توانیم به سر کار برگردیم؟

اینکه بدانید پس از کاشت مو تا چه مدتی باید استراحت کنید از جمله موارد مهمی است که باید قبل از عمل از پزشک خود سئوال نمایید. قبلا لازم بود که فرد چند روز استراحت کند ولی در حال حاضر در روش SUT نیازی به استراحت طولانی نیست و فردی که کاشت مو بر روی سرش انجام شده فردای روز کاشت مو می تواند به محل کار یا محل تحصیل خود برگردد.

۱۰ – درصد موفقیت عمل کاشت مو چقدر است؟

در مورد داوطلبانی که در این کلینیک با این تکنیک کاشت مو بر روی آنها انجام شده است، چیزی در حدود بیش از ۹۸% آنها، گرفت های کاشته شده به خوبی رشد کرده و جایگزین موهای از دست رفته و ریخته شده اند. بطوری که مدتی پس از پیوند مو، براحتی بدون هیچ اثری، این تارهای مو بطور طبیعی رشد کرده و ماندگار تا آخر عمر می باشند و افراد احساس بسیار خوبی از این مسئله دارند. آگاهی از درصد موفقیت عمل کاشت مو می تواند از استرس شما کاسته و تصمیم گیری را برایتان راحتتر نماید.

بهترین و جدیدترین تکنیک کاشت مو در ایران چیست؟

بهترین متد کاشت

بهترین و جدیدترین تکنیک کاشت مو در ایران SUT نام دارد. همانطور که در مطالب بالا ذکر شد در این تکنیک می توان از نهایت تراکم بانک موی فرد بهره برد و طی یک روز و در یک جلسه انجام می شود. بارزترین تفاوت کاشت مو با تکنیک SUT با روش های رایج و سنتی این است که در پروسه برداشت گرفت ها توسط دستگاه کاشت مو sut انجام می شود و مزیت این روش در آن است که تماما استریل و توسط تیم درمانی و مجرب انجام می شود و هنگام برداشت گرفت ها آسیبی به گرفت های مورد نظر و همچنین گرفت های همسایه وارد نمی شود و نتیجه آن این است که از تمامی ظرفیت بانک موی فرد متقاضی می توان استفاده کرد.

 

منبع : چطور ، کلینیک چیر ترنسپلنتیشن ، ویکی پدیا

نوشته جدیدترین روش های کاشت مو (۱۰ روش + نقد و بررسی) اولین بار در رازمگ. پدیدار شد.



from رازمگ https://ift.tt/2OniJb6
via IFTTT

No comments:

Post a Comment